Chokladsnittar/chokladkakor
Chokladsnittar är ju bland den godaste och enklaste småkakan att baka.
Häromdagen gjorde jag en variant på den också.
Ingredienser:
200 g rumsvarmt smör
2 dl socker
3 msk kakao
2 msk vatten
1 msk vaniljsocker
1 äggula
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Gör så här:
Rör ihop smöret med sockret. Tillsätt kakao, vaniljsocker, äggula och vatten. Blanda mjölet med bakpulvret och häll i. Jag brukar använda elvispen till en början och sen knåda ihop till en fin jämn deg.
Dela degen i 4 delar och rulla till längder.
För vanliga chokladsnitt:
Platta till, vispa upp ett ägg och pensla över. Strö över pärlsocker. Efter gräddningen skär man dem i snittar medan längderna är varma.
För chokladkakor:
Dela längden i ca 10 bitar, rulla till bollar och platta till något.
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 10-12 min.
Chokladkakor:
Låt svalna efter gräddning.
Rör ihop vatten och florsocker till lagom konsistens, pensla på kakan och strö på strössel.
Låt stelna.

Voilà! :)